Kitten beleid

Belangrijke informatie.

Onze katten leven bij ons in huis en als alles mee zit krijgen de poezen af en toe een nestje kittens. Voordat ze kittens mogen krijgen, laten we zowel vader als moeder uitvoerig onderzoeken bij dierenarts en specialist. Hierbij worden ze nagekeken of er geen tekenen zijn van Hartproblemen (HCM) en Nierafwijking (PKD) of ze beschikken over goede knieën (Patella Luxatie), Leukemie en Kattenaids (FelV/FiV) vrij zijn. Daarnaast wordt eenmalig een DNAtest (dmv bloedonderzoek) uitgevoerd om te kijken of ze geen genen dragen die tot (spierziekte) SMA en (stofwisselingziekte) PKdef of HCM kunnen leiden. De katten waar wij mee fokken worden elke 2 jaar op HCM gecontroleerd dmv echo bij een erkende cardioloog bij een door PawPeds gecertificeerde kliniek.

Wij hebben ongeveer 1 a 2 keer per jaar een nestje kittens. Onze kittens groeien op bij ons in de woonkamer tussen de andere katten. We laten ze wennen aan alles wat nodig is om ze te laten opgroeien tot lieve aanhankelijke katten. Wij voeren ze hoogwaardig voer van diverse aard. Onze kittens mogen verhuizen naar hun nieuwe eigenaren vanaf 13 weken of later. Ze zijn dan volledig ingeënt, ontwormd en gechipt, vlovrij en in het bezit van een officiële stamboom van Felikat en een Europees Dierenpaspoort.

Wat u moet weten als u geïnteresseerd bent in een kitten van ons:

Het houden en fokken van Maine Coons is onze passie. Veel van onze vrije tijd en aandacht wordt besteed aan de katten en kittens. We zijn dol op al onze katten en willen alleen het allerbeste voor ze. Om die reden hebben we een paar richtlijnen opgesteld die voor ons erg belangrijk zijn als u geïnteresseerd bent in een van onze kittens. Bij de aanschaf van een kitten verwachten wij dat u levenslang voor het kitten gaat zorgen en dat zijn gezondheid en welzijn voorop staan. Mocht er een reden zijn dat u niet langer voor de kat kan zorgen en moet er daarom een ander thuis worden gezocht, dan zullen wij als eerste benaderd worden zodat we de kat kunnen terug nemen of kunnen helpen met het zoeken naar een passend nieuw thuis. Nooit zal de kat in een asiel of opvang worden geplaatst.

Onze katten komen niet vrij buiten, het is ook niet toegestaan om onze kittens vrij buiten te laten lopen. Een katten ren of een veilig afgezette tuin of terras is ideaal, zo kunnen ze toch genieten van het buiten zijn zonder de vaak bijkomende gevaren.

Wij vinden het belangrijk dat een kitten niet als enig huisdier (kat) wordt houden, zeker als de enige of beide eigenaren werken. Een kitten heeft de nodige aandacht nodig en is het gelukkigst als er een soortgenoot aanwezig is, wij plaatsen dan ook geen kitten daar waar het alleen zal zijn of als de aanwezige kat te oud of niet sociaal is.

We verkopen geen kittens zonder persoonlijk contact, we willen graag dat u tenminste 1 of 2 keer komt kijken en dan een beslissing neemt.

Kittens worden door ons naar hun nieuwe eigenaren thuis gebracht, zodat ze zich sneller veilig voelen, maar ook voor onze eigen gemoedsrust.

Er wordt bij ons een verschil gemaakt bij de aanschaf van een kitten als liefhebber of als fokdier. Met een liefhebbers kitten mag niet gefokt worden, ook geen eenmalig nestje.

Alleen in uitzonderlijke of speciale gevallen verkopen wij aan fokkers, hiervoor kunt u persoonlijk contact opnemen want voor een kitten voor de fok gelden andere prijzen en voorwaarden.

De prijs voor een serieuze liefhebber is € 950 (inclusief castratie) voor een kitten.

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, stel ze gerust. Wees niet gedesillusioneerd door deze regels, ze zijn er voor het welzijn van onze katten.

Kaart

Klik op de kaart voor een grotere weergave