shadow

Welkom

Welkom bij Maine Coon Cattery van de Cantharel te Alphen aan den Rijn.

Wij zijn Hans en Annelize, het trotse personeel van Bella en Ziva.

Wij zijn in contact gekomen met liefhebbers van de Maine Coon en verliefd geworden op dit mooie kattenras.
De zelfbewuste en robuuste uitstraling, van zo’n kat kun je alleen maar dromen.

Wij fokken uitsluitend met DNA en Echo geteste katten.

Wij zijn lid van Felikat en Rasclub Maine Coon

Wat u moet weten wanneer u overweegt een kitten van onze cattery aan te schaffen.

Onze katten leven gewoon bij ons in huis en als alles mee zit krijgen de poezen eens per 1 à 1.5 jaar een nestje kittens. Voordat ze kittens mogen krijgen, worden zowel vader als moeder uitvoerig onderzocht door dierenarts en specialist. Hierbij worden ze nagekeken of er geen tekenen zijn van Hartproblemen (HCM) en Nierafwijking (PKD) of ze beschikken over goede knieën (Patella Luxatie), Leukemie en Kattenaids (FelV/FiV) vrij zijn. Daarnaast wordt een DNAtest uitgevoerd om te kijken of ze geen genen dragen die tot (spierziekte) SMA en (stofwisselingziekte) PKdef of HCM kunnen leiden. De katten waar wij mee fokken worden elke 2 jaar op HCM gecontroleerd dmv echo bij een erkende cardioloog bij een PawPeds gecertificeerde kliniek.

Onze kittens groeien op bij ons in de woonkamer tussen de andere katten. We laten ze wennen aan alles wat nodig is om ze te laten opgroeien tot lieve aanhankelijke katten. Onze kittens mogen verhuizen naar hun nieuwe eigenaren vanaf 13 weken. Ze zijn dan volledig ingeënt, 4x ontwormd en gechipt, vlo vrij en in het bezit van een officiële stamboom van Felikat, een Europees paspoort.

Het houden en fokken van Maine Coons is onze passie. Veel van onze vrije tijd en aandacht wordt besteed aan de katten en kittens. We zijn dol op al onze katten en willen alleen het allerbeste voor ze. Om die reden hebben we een paar richtlijnen opgesteld die voor ons erg belangrijk zijn als u bent geïnteresseerd in een van onze kittens.

Bij de aanschaf van een kitten verwachten wij dat u levenslang voor het kitten gaat zorgen en dat zijn gezondheid en welzijn voorop staan. Mocht er een reden zijn dat u niet langer voor de kat kan zorgen en moet er daarom een ander thuis worden gezocht, dan zullen wij door u als eerste benaderd worden zodat we de kat terug kunnen nemen of kunnen helpen met het zoeken naar een passend nieuw thuis. Nooit mag de kat in een asiel of opvang plaatsen.

Onze katten komen niet vrij buiten, het is ook niet toegestaan om onze kittens vrij buiten te laten lopen. Een katten ren of een veilig afgezette tuin of balkon is ideaal, zo kunnen ze toch genieten van het buiten zijn zonder de bijkomende gevaren (verkeer, ziektes, ongelukken, kattengevechten enz.

We verkopen geen kittens zonder persoonlijk contact, we willen graag dat u tenminste 1 of 2 keer komt kijken.

Kittens worden door ons naar hun nieuwe eigenaren thuis gebracht, zodat ze zich sneller veilig voelen, maar ook voor onze eigen gemoedsrust.

Er wordt bij ons een verschil gemaakt bij de aanschaf van een kitten als liefhebber of als fokdier. Met een liefhebbers kitten mag niet gefokt worden, ook geen eenmalig nestje.

Alleen in uitzonderlijke gevallen verkopen wij aan fokkers (hiervoor kunt u persoonlijk contact opnemen want voor een kitten voor de fok gelden andere prijzen en voorwaarden).

De prijs voor een serieuze liefhebber is € 850 voor een kitten.

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, stel ze gerust. Wees niet gedesillusioneerd door deze regels, ze zijn er voor het welzijn van onze katten, dat staat bij ons voorop!